Wash-It FAQ
Vanaf 2020 is de nieuwe wetgeving cateringmateriaal in werking getreden waarbij het op alle evenementen – van schoolfeesten tot grote festivals – verboden wordt om drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes of petflessen. Kiest een organisator toch voor wegwerprecipiënten dan moet hij 95% van deze materialen recycleren. Een haast onbegonnen taak waardoor herbruikbare bekers steeds meer de norm zullen worden.


De algemene voorwaarden van Wash-It kan je hier terugvinden.


De prijs omvat
  • het triëren van de diverse soorten binnengebrachte bekers (goede herbruikbare bekers, bekers die beschadigd of kapot zijn, of bekers met zware bevuiling)

  • het tellen van de diverse soorten en types van de binnengebrachte bekers

  • het industrieel wassen

  • het industrieel drogen

  • het herverpakken per soort

  • het klaarzetten voor transportVoor het wassen en drogen van sterk vervuilde bekers kan een meerprijs worden aangerekend.

Hiervoor wordt steeds het akkoord van de klant gevraagd.


Bekers worden steeds getransporteerd en afgeleverd in kartonnen dozen of in plastieken kisten.

De hoeveelheid bekers per verpakkingseenheid schommelt tussen de 100 en de 500 eenheden, afhankelijk van het type beker.

Kartonnen dozen worden hergebruikt indien ze niet beschadigd zijn.  Bij beschadiging worden ze vervangen door een nieuwe doos.


Voor raamcontracten (afgesloten voor één of meerdere jaren)  kunnen speciale voorwaarden gehanteerd worden die besproken worden op maat van de klant.

Zo kunnen ook de leden van een koepel of federatie gebruik maken van een raamovereenkomst om op jaarbasis een vaste prijs te hebben, ongeacht de hoeveelheden van de individuele batches.


Bekers kunnen gratis of tegen zeer voordelige tarieven gehuurd worden via gemeentebesturen, intercommunales, bierproducenten, bierhandelaars, drankencentrales, koepelverenigingen, … Meestal betreft het volumes onder de 2500 bekers per evenement.

Voor grotere volumes , die nodig zijn voor grotere evenementen, wordt meestal beroep gedaan op één van onze bekerpartners.  Zij kunnen snel grote volumes aanleveren en tevens logistieke steun verlenen tijdens het evenement zelf


Ja, dit kan voor grotere volumes bij onze bekerpartners.