Wash-It
Wash-it is het Vlaams coöperatief platform voor het wassen van herbruikbare bekers op een sociaal en duurzaam verantwoorde manier. Onder de naam ‘Younit-it’ werd een Coöperatieve Vennootschap opgericht door Building Bridges, waarna verschillende stakeholders partner zijn geworden. Building Bridges is een creatieve denktank die bestaat uit zeven ondernemende specialisten, elk met hun eigen expertises en ervaringen. Binnen het coöperatief platform treden zij enerzijds op als moderator en spreekbuis, anderzijds als katalysator.


Daarnaast zijn de sociale maatwerkbedrijven lid van de koepel. Zij treden op als officiële waspartners. Ook de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMiV) en Herwin zijn actief lid in de koepel.FMiV, die optreedt als belangenbehartiger van erkende organisaties die actief zijn in de sector van de festivals en Herwin, het collectief van Sociale Circulaire Ondernemers. als belangenbehartiger en gesprekspartner van de overheden en sociale partners. 

 

De federaties en koepelorganisaties zitten mee aan het roer van het Wash-it verhaal. Het geeft hen de mogelijkheid om hun leden/klanten aan te moedigen om de afvalberg te verminderen en op een veilige, ecologische en sociale manier gebruik te maken van ons lokaal wasnetwerk in Vlaanderen.